Vastgesteld bestemmingsplan ‘Meppel – Buitengebied, herziening Schiphorsterweg 25’
Burgemeester en wethouders van Meppel maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 18 december 2024 het bestemmingsplan ‘Meppel – Buitengebied, herziening Schiphorsterweg 25’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.
Het plangebied is gelegen in De Schiphorst, in het buitengebied van de gemeente Meppel. Met het plan wordt een ontwikkeling mogelijk gemaakt in het kader van een bijzonder woonmilieu, waarbij maximaal 8 ruime appartementen in een landhuis worden gerealiseerd evenals een kwaliteitsverbetering van het landschap in het Reestdal.
Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen is het plan op enkele onderdelen gewijzigd. Met name hoofdstuk 3 uit de toelichting is grotendeels gewijzigd. In het kader van het bijzondere woonmilieu zijn ook de regels ten aanzien van de woonbestemming aangepast.
Waar kunt u het vastgestelde bestemmingsplan inzien?
Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 15 januari 2025 tot en met 18 februari 2025 voor een ieder ter inzage. Als u de stukken wilt inzien kunt u ze digitaal raadplegen via onze online viewer. Lukt dit niet of heeft u nog vragen dan kunt u een mail sturen aan postbus@meppel.nl en geef duidelijk aan om welke documenten of procedure dit gaat. Het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kan tevens via www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien. Het bestemmingsplan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0119.Schiphorsterweg25-BPC1. Heeft u geen digitale mogelijkheden dan kunt u de stukken inzien bij de receptie van het stadhuis op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur.
Beroep bestemmingsplan
Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van woensdag 15 januari 2025 tot en met 18 februari 2025 beroep instellen bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Dit geldt voor:
- Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;
- Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.
Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.
Inwerkingtreding van het bestemmingsplan
Het bestemmingsplan treedt in principe in werking op 19 februari 2025. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treed het vaststellingsbesluit niet in werking voordat er over het verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar ook griffierecht voor betalen.