Vastgesteld bestemmingsplan ‘Meppel – Centrumschil, herziening Eendrachtstraat 28’

Burgemeester en wethouders van Meppel maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 30 mei 2024 het bestemmingsplan ‘Meppel – Centrumschil, herziening Eendrachtstraat 28’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Plangebied

Het plangebied betreft het voormalige politiebureau en is gelegen in de centrumschil van Meppel, aan de rotonde van de Ceintuurbaan en de Eendrachtstraat. Het plan voorziet in de sloop van de het voormalige politiebureau en de realisatie van een appartementencomplex van maximaal 55 appartementen.
Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is onder andere een voorwaardelijke verplichting opgenomen voor de aanleg en instandhouding van het groen binnen het plangebied. Daarnaast is de hoogte van de lichtmasten binnen de groenbestemming verlaagd van 10 naar 6 meter. Eveneens is een bezonningstudie uitgevoerd en opgenomen als bijlage bij het bestemmingsplan. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de beantwoording van de zienswijzennota.

Waar kunt u het vastgestelde bestemmingsplan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 12 juni 2024 tot en met 23 juli 2024 voor een ieder ter inzage. Als u de stukken wilt inzien kunt u ze digitaal raadplegen via onze viewer. Lukt dit niet of heeft u nog vragen dan kunt u een mail sturen aan postbus@meppel.nl en geef duidelijk aan om welke documenten of procedure dit gaat.
Het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting en bijlagen) kan tevens via www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien. Het bestemmingsplan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0119.Eendrachtstraat28-BPC1.
Heeft u geen digitale mogelijkheden dan kunt u de stukken inzien bij de receptie van het stadhuis op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur.

Beroep bestemmingsplan

Belanghebbenden kunnen gedurende de periode van woensdag 12 juni 2024 tot en met 23 juli 2024 beroep instellen bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Dit geldt voor:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;
  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in principe in werking op 24 juli 2024. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treed het vaststellingsbesluit niet in werking voordat er over het verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar ook griffierecht voor betalen.